Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Sobotní incident mezi zatím snoubencem Ivety Bartošové (†48) Josefem Rychtářem (65) a jejím stále ještě expřítelem Zdeňkem Macurou (49), s nímž bývalá zpěvačka svému říčanskému posluhovači, omývači a vlásenkáři před pár týdny nasadila parohy, má dohru. Macura se rozhodl uposlechnout výzvu policie a vrátit své chráněnce její osobní věci. Jenže místo toho dostal od nebezpečného násilníka na budku tak, že skončil s velkými bolestmi hlavy v nemocnici!

Existuje vůbec spravedlnost? Josef Rychtář dvakrát za posledních čtrnáct dní fyzicky napadl svého soka v lásce Zdeňka Macuru, přesto neskončil ve vazbě za pokračující trestnou činnost nebo alespoň přes noc v policejní cele předběžného zadržení. Poprvé na Macuru zaútočil před dvěma svědky před bohnickou léčebnou, podruhé před uhříněvským domem Ivety, které chtěl její bývalý druh vrátit věci, jež měla s sebou, když dvojice jela do Itálie.

„Věci chci dát přímo Ivetě Bartošové. Nechápu, proč bych je měl dávat nějakému prostředníkovi. Čekal jsem asi deset minut, pak přijel ten agresor, slovně mě urážel a pak mě i fyzicky napadl. Chytil mě pod krkem, řval na mě a dostal jsem i nějakou ránu. Mám dvě modřiny,“ říká Macura.

Video jedné televizní stanice jeho slova potvrzuje. Zajímavé je, jak se Rychtář snažil zbavit důkazního materiálu, takže kameramanovi přikázal, ať okamžitě vypne záznam, aby mohl Macuru nerušeně zbít. Televizák ho naštěstí neposlechl a policie, pokud nebude chtít kauzu zamést pod koberec, by měla mít jednoduchou práci. Protože je Rychtář v podmínce, snadno by za poslední dvě napadení mohl dostat flastr natvrdo.

„Ten agresor, a jsem stále více přesvědčen, že se dál může dopouštět domácího násilí na Ivetě Bartošové, mi v podstatě znemožnil splnit žádost policie. Před tou jsem vážně neutíkal, jak se tvrdí. Bavili jsme se na místě a pak mě ještě dojeli, abychom si ještě něco dořešili. To proběhlo naprosto v klidu,“ dodal Macura, který opět dokázal, že se výhrůžek Rychtáře nebojí.

Přesto se mu setkání s říčanskou mlátičkou vymstilo. „Později mě hodně začala bolet hlava a lidé mi radili, abych to nepodceňoval, že to může být otřes mozku. A měli pravdu. Nechali si mě tu přes noc,“ sdělil nám Macura, který ale asi na vlastní žádost opustí špitál, aby se mohl zúčastnit odpolední demonstrace na podporu týraných žen.

Reklama

Další články

Načítám