Hlavní obsah
Článek

Česká Miss 2006 Renata Langmannová (37) jako jedna z mála vítězek soutěže krásy boduje v zahraničí. V Čechách už prakticky nepracuje. "U nás si už práci opravdu vybírám. Přehlídky chodím už jen výjimečně. Rozhodně bych nepředváděla prádlo někde na diskotéce," říká Langmannová.

V Čechách skáčou modelky dva metry vysoko, když jim dá klient za přehlídku deset tisíc korun. Renata už by z této částky štěstím nešílela. "Jsem moc ráda, že jsem se chytila venku. Nejvíc asi pracuji na německém trhu. Teď se chystám na měsíc do Španělska. Jsem komerční typ a práce je hodně. Nejsem ale naivní. Topmodelka ze mě nebude. Na přehlídky Victoria´s Secret se můžu tak akorát koukat v televizi," říká s úsměvem Renata.

Její honoráře v zahraničí výrazně převyšují ty české. "U nás je modeling strašně špatně placený. Těžko se z toho dá v pohodě žít a něco třeba našetřit. Modelka bez titulu Miss si předváděním a focením nevydělá. Venku průměrná modelka vydělává minimálně tisíc eur denně," vysvětluje Langmannová.

Do Čech se tak Renata už nevrací kvůli práci, ale jen kvůli rodině. Už dva roky žije s přítelem Ondřejem Novotným. "Jsem šťastná, že náš vztah funguje. Ondřej je tolerantní a jsem vděčná, že ho mám," říká Renata.

V Čechách Renatu nyní čeká také škola pro začínající modelky, kterou pořádá už třetím rokem. "Před třemi roky jsem se rozhodla pomoci začínajícím modelkám a předat jim zkušenosti. Modeling camp letos bude probíhat v létě už ve dvou termínech. Protože je o něj zájem," říká. Nejlepší dívku čeká zahraniční zakázka a také kontrakt s prestižní zahraniční agenturou," říká Renata.

Že by na kurzu vydělala statisíce, prý nehrozí. "Holky to baví a jsou z toho nadšené. Zisky v podstatě pokryjí náklady, ale o to mi vůbec nejde. Zkrátka mě to baví," dodala Langmannová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám