Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bohatá hříva kudrnatých vlasů jako má Shakira, tvář připomínající Helenu Bonham Carter. Jenže herečce Bernadette Peters je o pár dekád víc. Konkrétně 65 let.

Peters za sebou sice nemá žádnou filmovou roli, díky které by ji lidé poznávali na každém kroku, ale o to víc si ji užili divadelní nadšenci. Právě divadlu se totiž Bernadette věnovala nejvíce a po třicet let patřila mezi největší hvězdy na Broadwayi. Vždyť byla také sedmkrát nominována na Tony Awards (dvě získala) či devětkrát na Drama Desk Awards (tři získala). Je rovněž držitelkou Zlatého glóbu. Kromě herectví ale také zpívá a je autorkou dětských knížek.

Kariéra Bernadette trvá již více než půl století. Poprvé se totiž na divadelních prknech objevila ještě jako dítě. U filmu se prosadila díky snímkům Cvok, Pennies from Heaven, Annie či Němý film.

Naposledy se na veřejnosti objevila v úterý během slavnostního oběda k dokumentu 20 Feet From Stardom, kde se setkala s kolegyněmi Bette Midler a Susan Sarandon.

Reklama

Další články

Načítám