Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Srpnové číslo časopisu Vanity Fair přichází se zajímavým rozhovorem s britsko-pákistánskou spisovatelkou a novinářkou Jemimou Khan, z něhož je zřejmé, že princezna Diana (†36) uvažovala o stěhování z Velké Británie do Pákistánu. Mělo se tak stát kvůli muži, kterého prý bláznivě milovala - kardiochirurgovi Hasnatu Khanovi. S ním Diana strávila ve vztahu dva roky (1995 - 1997) předtím, než se seznámila s Dodi Al Fayedem.

Dianina přítelkyně Jemima Khan, jež je rovněž manželkou pákistánského politika a bývalého kriketového hráče Imrana Khana, pochází z velmi dobře situované anglické rodiny a má britské i pákistánské občanství. V době, kdy byla princezna Diana zamilovaná do tamního chirurga, k ní chodila pro rady a rovněž se zajímala o to, jak se vypořádala s životem v Pákistánu.

Podle všeho tak zaláskovaná Diana plánovala, že by se za mužem svého srdce přestěhovala. „Chtěla vědět, jak těžké pro mě bylo adaptovat se v Pákistánu. Diana se dokonce seznámila s jeho rodiči a diskutovala s nimi o možné svatbě. Vzhledem k její minulosti (rozvedená matka dvou dětí) a skutečnosti, že je Angličanka, a ne Pákistánka, o tom ale chirurgova matka nerada slyšela.“

Jejich láska se nakonec rozplynula. Jedni hovoří o tom, že se s ním Diana rozešla, protože si ji Hasnat nechtěl vzít, jiní jsou přesvědčeni, že rozchod vzešel ze strany chirurga, jelikož se prý seznámila s Dodi Al Fayedem a začala se s ním vídat stále častěji.

Vztahem Diany a Hasnata se poměrně detailně zabývá také biografický film Diana z jejího života s Naomi Watts v hlavní roli.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám