Hlavní obsah
Článek

Držitelka dvou Oscarů za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli, dále také režisérka, producentka a matka dvou synů, která letos světu otevřeně oznámila, že je lesbičkou - to je roztomilá dívenka na obrázku. Už víte?

Jodie Foster (50) se narodila v Kalifornii jako nejmladší ze čtyř sourozenců. Společně s bratrem a sestrami byla vychovávána pouze matkou, neboť otec rodinu před jejím narozením opustil. Už od dětství se účastnila filmových a reklamních konkurzů, v televizi si poprvé zahrála v roce 1970 ve filmu Menace on the Mountain.

Mezi nejznámější snímky, v nichž se Jodie objevila, patří například Mlčení jehňátek, Maverick, Dvojí nebezpečí, Kontakt, Anna a Král, Úkryt nebo Tajemný let.

Ale Jodie není jen věhlasnou herečkou. V roce 1985 získala titul bakalář umění, později od Yaleské univerzity převzala čestný doktorát. Plynně hovoří francouzsky a všechny své role do tohoto jazyka dabuje.

Letos 12. ledna přiznala, že je lesbičkou a uvedla, že její partnerkou je producentka Cydney Bernard. S ní vychovává syny Charlese a Kita, jejichž otci nejsou známi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám