Hlavní obsah
Karen Mchitarjan
Článek

Finalista první řady Česko Slovenské SuperStar Miro Šmajda (35) nebude na svůj poslední koncert v Ostravě vzpomínat v dobrém. Super.cz se svěřil, že tam zasahovala policie. Ta ale nešla po prodejcích drog nebo překupnících lístků, ale přímo po Šmajdově kapele.

„Na ostravský koncert snad do konce svého života nezapomenu. Do té doby jsem o policejní šikaně jenom slyšel, ale teď jsem to zažil na vlastní kůži,“ zuří mladý zpěvák, který nechápe, jak si policie takové chování může dovolit. Co Šmajdu vlastně tolik rozčílilo?

„Měli jsme koncert v Ostravě na hradě. Vystupovali tam i Tomáš Klus a Markéta Konvičková. Ti dohráli a všechno bylo v pohodě. Pak jsme přišli na řadu my. Ve třetí čtvrtině koncertu do sálu vtrhla policie, která nám brutálním způsobem zrušila koncert,“ popisuje vyhrocenou situaci blonďatý rocker. Přítomní policisté dokonce prý vyhrožovali pistolemi.

„Přišli ke zvukaři a přikázali mu, aby vypnul zesilovač. Ten nechápal proč a samozřejmě je neuposlechl, protože nebyl důvod. Tak jeden z policistů sáhnul po pistoli. V tu chvíli jsme věděli, že je zle. Zvukař je samozřejmě ihned pustil k aparatuře. Vypnuli všechny přístroje,“ šokuje brutálními způsoby ostravské policie zpěvák. A důvod? Údajné rušení nočního klidu.

„Říkal jsem jim, aby mi zapnuli aspoň mikrofon, že se jen rozloučím. Ale oni nás naprosto ignorovali. Byli jak hladoví psi,“ dodává Šmajda, kterého jsme přistihli v centru Prahy. Po hrůzném zážitku se totiž byl odreagovat ve svém oblíbeném baru s designerem Martinem Hruškou. „Přišli jsme sem jen domluvit nějakou spolupráci. Zatím je to ale v počátcích, takže bych nerad něco prozrazoval,“ ukončil zpěvák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám