Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Za pár týdnů ho v primáckých Cestách domů uvidíte v jeho první seriálové roli. Mladého a velmi charismatického herce s poetickým jménem Radúz Mácha určitě nepřehlédnete. A nejen kvůli jeho výšce.

Radúz hraje syna Veroniky Freimanové a benjamínka rodiny Jaroslava, řečeného Jaryn. Čerstvě dostudoval školu a nastoupil na své první místo – na hradišťskou kriminálku, kde se stává parťákem zkušeného policajta Dalibora v podání Igora Chmely.

„Hraju v divadle, ale s natáčením zkušenosti nemám, získávám je za pochodu. Před kamerou hraje roli každé gesto, pohled, všechno je mnohem civilnější. Pokud mám čas, rád se dívám na obrazy, které natáčejí mí kolegové, abych se od nich něco přiučil,“ říká mladý herec.

Scénář Radúzovi předepisuje, že se má učit se svou seriálovou partnerkou Alenou, kterou hraje Marie Doležalová, tančit salsu. Oba mladí herci proto absolvovali pár hodin v jednom tanečním studiu. „Tanec jsem měl na JAMU, ale salsu ne, proto jsme se museli její základy naučit. Moc mě to bavilo a myslím, že nám to docela šlo. Není to poprvé, co se kvůli roli musím něco naučit nebo se nějak změnit. Když jsem hrál v muzikálu Quasimodo, chodil jsem například na soukromé hodiny zpěvu. Před časem jsem si musel nechat odbarvit vlasy na zrzavo, pak jsem se dokonce ostříhal téměř dohola. Pokud je to opodstatněné, pro roli bych udělal asi cokoliv. Nebo téměř cokoliv,“ směje se Radúz.

Jako jedna z nových tváří Cest domů absolvoval Radúz focení v ateliéru. Při pohledu na něj musí být všem fanynkám seriálu jasné, že tak charismatického policajta ještě seriálová hradišťská kriminálka neměla. „Focení byla docela zajímavá zkušenost a fotky se mi moc líbí. Nemusel jsem se nijak výrazně stylizovat, i já nosím v civilu tričko a přes něj nějakou košili, takže jsem se cítil dobře,“ říká Radúz.

Před kamerou sice dělá své první kroky, ale jinak Radúz začne svou třetí sezónu v Národním divadle, hraje také ve Strašnickém divadle nebo v Divadle Hybernia. Pochází z Rožnova pod Radhoštěm a jako kluk hrál hokej a tenis, ale bavilo ho i divadlo. Prosadil si studia konzervatoře a pak pokračoval na JAMU. Herec je v rodině první, ale nikoliv nositel jména Radúz. „Moje babička milovala divadlo a dala svým synům jména Dalibor a Radúz. Táta jméno předal mně a já, až budu mít jednou syna, pojmenuju ho taky Radúz,“ plánuje herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám