Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hvězdu Televizních novin Emmu Smetanu (36) nejčastěji vídáte ve společenských šatech a lodičkách. Když sympatická kráska vyrazila na liberecký běžecký závod, tak svůj formální úbor na chvíli odložila a naopak oblékla krátké šortky a běžecký dres, přes který navíc přehodila žlutý trikot nadace Leontinka.

Půvabná moderátorka se totiž na startovní čáru postavila jako trasérka zrakově postižené Elišky (12). Obě měly přitom před sebou nelehký úkol: Emma instruovat nevidomou dívku tak, aby uběhla kilometrovou trať jednoho z nejnáročnějších závodů v kalendáři RunTour a Eliška překonat nejdelší běžeckou dráhu v životě.

„Sedly jsme si výborně, tak snad to zvládneme,“ neskrývaly obě běžkyně obavy před startovním výstřelem. Nebylo divu, trénink se totiž neobešel bez pádu. Naostro už ale vyběhly bez zaváhání a s vydatnou podporou známých osobností.

„Běžely krásně. Slečna Smetana měla strach, bylo vidět, že je velmi citlivá. Moc se mi to líbilo,“ pochvalovala si Eliščina maminka. A spokojená byla i malá závodnice: „Myslela jsem, že to bude horší, ale běžet s Emmou mě moc bavilo. Ráda si to někdy zopakuju.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám