Hlavní obsah
Článek

Bývalá hvězda pódií Iveta Bartošová (†48) rozhodně nepatří mezi nejvzornější pacientky. Žena, kterou v neděli převezli do nemocnice s prasklým vředem, který ji ohrožoval na životě, už za pobytu v Rakousku a Itálii odmítala léčbu, i když byla nutná. „Nechtěla tam dál zůstávat. Byla naštvaná, že by tam měla být přes noc. Začala si strhávat kapačky a šla natvrdo. Ani já jsem jí nemohl zabránit. Až varování pracovníka nemocnice, že zavolá policii, a moje naléhání ji zastavilo. Jinak to strhne a jde,“ popsal její zachránce Zdeněk Macura (49) situaci ze zahraničí, kde spolu byli na dovolené.

Macura zareagoval i na námitku, že pro ni asi nebude nejlepším partnerem, když jí podléhá a nedokáže ji ukočírovat. „Byl jsem s ní krátce. Teprve jsem se s tím seznamoval a primárně jsem řešil zdraví, a ne ten alkohol. Teď už bych jí řekl: ‚Dost! Víc nemůžeš. Nedám ti,‘ “ fandí si Macura.

Ten popsal i to, jak si Iveta dokáže pití doslova vyřvat. „Musí se na ni najít vhodný argument. Ve chvíli, kdy začne křičet, že ji bolí hlava: ‚Dej mi napít, ať mě to tak nebolí!‘ tak člověk změkne,“ přiznává manipulaci Bartošové Macura, který se před Bartošovou snažil pití schovávat, moc se mu to ale nedařilo. Za den prý stihla vypít i půl litru tvrdého alkoholu. A to ještě její bývalý přítel netuší, kde všude si sehnala další zásoby pokoutně, když se musel vzdálit a neměl ji pod kontrolou.

„Když seděla vzadu, dával jsem láhev dopředu. A naopak. Sám jsem jí to nedával. Tvrdě si alkohol vyžadovala. Protože jsem prakticky abstinent, jestli si dám jedno pivo týdně, tak je to hodně, opravdu jsem neměl s tímhle problémem žádné zkušenosti. A že mi to teď ten její agresor vyčítá? Sám ji podle mě nechal kolikrát opilou válet se po zemi a asi jí vůbec nepomohl, tak ať nepovídá. A přitom s ní byl dva roky a měl s alkoholismem větší zkušenosti než já. Proč ji do útěku se mnou nedal na léčení? Ten člověk lže!“ dodal Zdeněk Macura na adresu Josefa Rychtáře (65).

Reklama

Další články

Načítám