Hlavní obsah
Článek

Zdeněk Macura (49) včera v pražské nemocnici v Krči, kam záchranka převezla pěnici Ivetu Bartošovou (†48) s prasklým vředem, který ji ohrožoval na životě, vypadal jako hromádka neštěstí. Měl o svou životní lásku strach a původně odmítal i večerní televizní duel s Josefem Rychtářem (65), který se nakonec uskutečnil. Co nám o Ivetě řekl? Kdo věří na věci mezi nebem a zemí, mohl by si myslet, že je s padlou zpěvačkou nějak propojený. „Měl jsem tušení, že se s ní něco děje,“ tvrdí Macura.

Jak se vůbec o náhlém zhoršení zdravotního stavu Bartošové dozvěděl? „Zavolala mi nějaká paní, pan Rychtář ji odkázal na mě s tím, že já bych měl vědět víc. Volal jsem mu a řekl mi to samé, víc se se mnou nechtěl bavit. Pochopil jsem to tak, že chce, abych se o ni postaral, že to odkazuje na mě,“ myslí si muž, který nedávno na její žádost odvezl Ivetu z jejího domu a posléze i na dovolenou do Itálie.

„Lékaři mi potvrdili, že je tady v Krči, ale že návštěvní hodiny jsou v jiné době, musím ji tedy zkusit navštívit v jinou dobu,“ říká Macura. Zajímavé je, že zpěvačka zatím nevyužila standardní možnosti a jmenovitě ho nevyloučila z okruhu lidí, kterým lékaři smějí podávat informace.

„Hrozně mě to děsí. V neděli ráno jsem se probudil v pět a měl jsem tušení, že se s ní něco děje. Často se o ni bojím,“ přiznává Zdeněk Macura, který si dokáže představit, že by s Ivetou Bartošovou jednou žil. Klidně by s ní pobýval i v Itálii, kdyby se tam rozhodla léčit ze závislosti na alkoholu.

Reklama

Další články

Načítám