Hlavní obsah
Článek

Josef Rychtář (65) o své snoubence, bývalé pěnici Ivetě Bartošové (†48), po jejím návratu z dovolené se Zdeňkem Macurou (49) tvrdí, jak je skvělá a umí se báječně postarat o rodinu. Opakuje pořád dokola i to, že byla unesena. Stačilo ale zapátrat v redakčním archívu, vytáhnout nahrávku z doby, kdy byl naštvaný, že mu nasadila parohy, a hned jsme se dozvěděli věci, které se asi blíží víc pravdě. Rychtář přiznává, že policii podvedl, když podal trestní oznámení za únos, mluví o zlé povaze Ivety i o tom, jak byla špatnou matkou!

„Na jednu stranu tvrdí, jak Artura miluje a jak bez něj nemůže bejt, jak ji to vzalo, že jí vzali syna. Obviňuje z toho všechny možné lidi, včetně sociální pracovnice a ty, co se kolem ní tehdy pohybovali. Základní chyba byla u ní. Kdyby opravdu byla matkou a nebyly tu takové eskapády, tak si myslím, že tu dodnes Artur byl a vše bylo v pořádku.“ (Takhle se Iveta podle Rychtáře umí báječně postarat o rodinu.)

„Pokud bych se měl k Ivetě vrátit, byla by tu jedna zásadní podmínka. Okamžitě, ale okamžitě nastoupí na léčení. Jiná cesta už není. Pan doktor Doubek mi řekl, že pokud nenastoupí léčení, opravdu léčení, tak se z toho nedostane. Je to konečná.“ (I v Itálii se dušoval, že ji do léčebny dostane i násilím bez možnosti podepsání reversu. Nyní už couvá, nechce ji do toho nutit a Iveta se chce léčit ambulantně. Stačí mu, že ji má doma a pod kontrolou?)

„Iveta ho (Macuru) bude podvádět a ten alkohol si pořizovat bez jeho vědomí. I mně to dělala. Nemohl jsem ji jako dráb hlídat čtyřiadvacet hodin denně.“ (Věděl, jak se Bartošová chová, přesto na Macuru posílá policii kvůli podávání návykové látky – alkoholu. Ani on ji ale nedokázal uhlídat, aby se silně neopila.)

„Byl bych hlupák, kdybych za ní dál platil věci, které je potřeba platit, když teď tak kraví.“ (To Rychtář řekl, když už na Macuru podal trestní oznámení kvůli únosu. Přitom dobře věděl, že Bartošová odešla z vlastní vůle.)

„Když neměla možnost dostat se k alkoholu, bylo na ní vidět, že to byl najednou povahově úplně jiný člověk. Byla zlá, nepříjemná, nevrlá, podrážděná.“ (Nyní o ní hovoří jako o skvělé, téměř dokonalé partnerce.)

„Není ve mně zloba ani vůči Ivetě ani vůči panu Macurovi. Naopak.“ (Tak proč ty tvrdé útoky na Macuru a zatěžování policie trestními oznámeními?)

„Iveta mě nevyhodila, neřekla: Odejdi, opusť dům, sbal si věci. Taková slova nikdy nepadla.“ (Existuje nahrávka dokazující, že lže. Ještě před svým útěkem ho prosila, aby si věci sbalil a odešel.)

Reklama

Další články

Načítám