Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herci z primáckého seriálu Cesty domů Martin Kraus a Miroslav Etzler (59) strávili den s dětmi a koňmi v Bučovicích u Votic. Právě tady totiž organizuje letní pobyty nejen pro handicapované děti občanské sdružení Zajíček na koni, kterému se rozhodli oba herci pomáhat v některých jeho aktivitách.

Součástí pobytu jsou mimo jiné i jízdy na koni. A herci se stali patrony právě těchto jízd. Každý popadl za uzdu jednoho koně a vypravili se spolu s dětmi a jejich průvodci na vyjížďku do lesa. Po návratu si s dětmi i jejich rodiči povídali a zapojili se do dalších táborových aktivit.

A s ředitelkou sdružení Markétou Šulcovou také domluvili konkrétní pomoc. Miroslav Etzler a Martin Kraus spolu budou zkoušet divadelní hru. Rozhodli se, že výtěžek z jednoho představení věnují Zajíčkovi na koni na vylepšení tábořiště v Bučovicích.

„Já se s Markétou a ostatními znám už pár let z koňáckých akcí, které pořádáme u nás na statku, který je něco přes dvacet kilometrů od Bučovic. Oslovili mě a požádali o patronství a já jsem navrhl Mirkovi, ať do toho jde se mnou. A on okamžitě souhlasil,“ říká Martin Kraus.

O Martinovi je známo, že je koňák pomalu od narození, ale málokdo ví, že na koni kdysi hodně jezdil i Miroslav Etzler.

„Jako kluk jsem dělal lehkou atletiku, plaval, hrál basketbal, pak jsem se dostal ke koním. Začal jsem postupně jezdit, skákat, dělat drezúru, a protože jsme často vyráželi do lesa, dělal jsem i cross a závody military. Ty zahrnují tři disciplíny – drezuru, cross country a parkur. Věnoval jsem se tomu poměrně dlouho a na dost slušné úrovni, ale pak jsem se zamiloval do skal a všechno bylo jinak. Teď si na koni zajezdím už jen v rámci nějaké role,“ svěřil Miroslav Etzler. A to, že při volnočasových aktivitách kašle na to, že vítr rozfouká jeho hřívu a je znát, že už nemá tak hustou hřívu jako dříve, je jen chvályhodné.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám