Hlavní obsah
Článek

Skandalistka Lindsay Lohan (37) se příští týden objeví v krátké reklamě Richarda Phillipse na benátském bienále. Vnadná blondýnka v ní ukáže všechny své přednosti.

Benátská přehlídka výtvarného umění bude slavnostně zahájena v pátek 3. června. K této příležitosti bude ve městě instalována velká obrazovka s díly více než 80 umělců. Na akci se také objeví krátký film, nesoucí název Lindsay Lohan. Ten nám představí ustaranou hvězdu oděnou do sexy bikin, jak plave v moři. Jedná se o umělecký portrét herečky, která ztělesňuje symbol sexy ženy. Lindsay, která je známá svými problémy se zákonem, se tak objeví v trochu lepším světle.

Světoznámé benátské bienále patří mezi prestižní kulturní instituce. Od svých počátků, sahajících do konce 19. století, představovalo světu výhradně výtvarné umění nejznámějších malířů, grafiků, sochařů a přirozeně jejich tvorbu. Později se k výtvarnému bienále přidružily i Benátský filmový festival, architektonické bienále a přehlídky hudby, divadla a současného tance.

Českou republiku pojede na bienále reprezentovat odborníky doporučený výtvarník Dominik Lang s jeho projektem nazvaným Spící město.

Související témata:
Bienále

Reklama

Další články

Načítám