Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Miss Earth Tereza Fajksová (34) se vrátila do Čech z Jižního Súdánu a Ghany, kde coby její ambasadorka reprezentuje světovou soutěž krásy, která má za cíl upozorňovat na ekologická témata. Protože oblast nebyla příliš bezpečná, měla speciální ochranku.

"Měla jsem svoje vlastní bodyguardy, auto, policejní eskortu a někdy vojáky. To mám v těchto zemích často," prozradila Super.cz Tereza. "Hlavně mám ale spoustu zážitků. Když jdeš po ulici, najednou tě zablokuje stádo buvolů. Také to, že se ještě někde praktikuje manželství, kde hlavním věnem je stádo krav, je vtipné. Byla jsem ohodnocena na 2000 krav, normální cena je prý 150, takže slavím úspěch," usmívá se Tereza.

Cesty si i přes náročnost velmi užívá. "Mám štěstí, že můžu vidět tolik exotických míst, ale na druhou stranu si o to víc vážím čisté vody, místa na spaní, jídla a celkové životní úrovně, kterou v Evropě máme," dodala unavená Fajksová.

"Mám neustále přehozený čas a nikdy nevím, kolik je hodin. Často se probouzím, nevím kde a s kým jsem a jakým jazykem mluvit. Jsem někdy tak unavená, že i kartáček na zuby mi přijde jako dvoukilová činka. Ale stojí to za to. Ta práce mě opravdu naplňuje," uzavřela modelka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám