Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slovenská herečka, moderátorka, zpěvačka a podnikatelka Zora Kolínska patřila k nejpopulárnějším tvářím slovenské umělecké scény a ve své době byla považována za prvotřídní krasavici. Svým půvabem dokázala vzbudit zájem i u slavných československých herců.

Jako studentce Vysoké školy múzických umění v Bratislavě se jí nejprve dvořil Josef Abrhám, ale nakonec její srdce získal student dramaturgie Milan Lasica, za kterého se provdala a žila s ním osm let.

Zora Kolínska oslnila v desítkách televizních filmů. Už v jednom ze svých prvních filmových počinů se neváhala svléknout a ukázat své neodolatelné vnady. Tehdy jí bylo čtyřiadvacet let a své přednosti vystavila na odiv v dramatu režiséra Jána Lacka Odhalenie Alžbety Báthoryčky.

K dalším osudovým mužům života této atraktivní Slovenky patřil herec Juraj Kukura, se kterým prožila sedm let. Mužem jejího život se však nakonec stal gynekolog Igor Petro.

Jejich sedmadvacet let trvající vztah ukončila roku 2002 až těžká nemoc, jež způsobila předčasnou smrt herečky. Za svého partnera se vdala jen pár hodin před svou smrtí. Zoře Kolínske bylo teprve 61 let.

Reklama

Další články

Načítám