Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tak to je další neuvěřitelný úspěch české módní návrhářky. Nejenže se arabské princezny nechtějí vdávat v jiných šatech než v těch, které navrhla ona, ale zaujala i mimo Blízký východ.

V šatech Blanky Matragi zazáří příští týden v Buckinghamském paláci v Londýně sopranistka Hila Plitmann. Šaty inspirované motýlem pocházejí z kolekce Blanky Matragi Haute Couture, jejíž část se nachází na výstavě Blanky Matragi Timeless v Obecním domě v Praze.

Vítězka Grammy si je vybrala na své velmi důležité vystoupení přímo pro britskou královnu Alžbětu II. při příležitosti oslav 60. výročí její korunovace. Odzpívá v nich skladbu Fly od Erica Whitacrea. Šaty a píseň mají splynout v podmanivou jednotu dokonalého celku.

Hila Plitmann dlouho hledala šaty na tuto významnou událost u všech světových návrhářů Haute Couture. Ohromila ji však až tvorba Blanky Matragi, kterou posléze oslovila. Ručně malované šaty s podpisem na sukni a ručně vyšitým korzetem jsou sběratelským kouskem Haute Couture a mají nevyčíslitelnou hodnotu.

Proto byly před několika dny převezeny z Prahy do Londýna. Super.cz ale získal snímky, na nichž je v modelu vyfocena aspoň Diana Kobzanová (42), takže si je všichni mohou prohlédnout.

Martina Ides

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám