Hlavní obsah
Článek

Redaktorovi Super.cz se ozvali pátrači kriminální policie, kteří dostali za úkol najít pohřešovanou Ivetu Bartošovou (†48). Z výpisu telefonních hovorů Zdeňka Macury (49) zjistili, že s námi hojně komunikoval, a chtěli vědět, zda jsme hovořili i se samotnou zpěvačkou. „Je dospělá a svéprávná, měla by se přihlásit tamní policii, ať můžeme vyšetřování uzavřít. Nevadí ani to, že u sebe nemá doklady,“ tvrdí policistky, které dostaly případ na starosti.

„Musíme se také zabývat dětmi a stařečky, bylo by proto dobré, aby se toto mohlo uzavřít. Případ nešetříme jako únos, tak se nám to nejeví. Dokud se ale Iveta Bartošová nepřihlásí úřadům, budeme po ní muset pátrat,“ prozradila nám kriminalistka z Prahy 4, která se případem zabývá. Macura však řekl, že Iveta na policii jít nechce, že s ní má z minulosti špatnou zkušenost.

Policie již vyslechla také ženu, kterou Bartošová před svým útěkem před Josefem Rychtářem (65) zkontaktovala, aby ji propojila s Macurou, jak zpěvačka požadovala. O žádný únos se tak rozhodně nejednalo.

Zdeněk Macura již není mezi hledanými osobami, podezření policie vůči němu coby potencionálnímu únosci tedy padlo. Muže rozlítilo, že na něj vůbec Rychtář coby údajný pachatel domácího násilí podal trestní oznámení. Oplatil mu ho kvůli podezření z nebezpečného pronásledování jeho i Ivety a přidal i výtku za Rychtářovo protiprávní vniknutí do jeho obydlí.

Na Rychtáře podali trestní oznámení také obyvatelé domu Zdeňka Macury, kteří byli přítomni Josefovu řádění. Může se tak snadno stát, že se zájem policejních složek obrátí přímo na Rychtáře, který má už tak spoustu opletaček se zákonem.

Reklama

Další články

Načítám