Hlavní obsah
Článek

Natáčení nového klipu zpěváka Sámera Issy (38) nebylo zrovna procházkou růžovým sadem. Klip Sýrie natáčel v Tunisku a problémů tam bylo opravdu dost.

„Točilo se na několika lokacích a snad ani jedna se neobešla bez malých komplikací,“ přiznává režisérka Ivanna Benešová, která je ovšem proslulá tím, že si pro natáčení extrémní podmínky vybírá. „Je pravda, že moji kameramani se vždy bojí, co si pro ně zase vymyslím,“ směje se. „Záběry pak ale stojí za to, a to je důležité,“ míní.

První natáčecí den se celý štáb ocitl uprostřed písečné bouře, na další lokaci se zpěvák snažil vylézt na polorozpadlou zídku, o které netušil, že je pro tamní obyvatele cenností a málem mu hrozilo ukamenování. „Viděl jsem starého pána, jak Sámera chvíli pozoruje a pak se ohýbá pro kámen,“ popisuje situaci jeden ze členů štábu, který naštěstí stihl včas zasáhnout. Lokaci okamžitě opustili a po zbytek natáčení měli v patách ochranku a dva ozbrojené policejní vozy.

Následující den se totiž natáčelo v ghettu. „Jen co jsme dorazili na místo, náš minibus obklopily desítky dětí a žebraly o peníze,“ vzpomíná Sámer. „Naštěstí s námi byla policie, která je držela v odstupu.“

Velký pozor musela dávat také na blonďatou vizážistku Hanu Pekhartovou. Ta měla za úkol na tuto scénu nalíčit několik dětí. „Kdybych u sebe během líčení neměla ochranku, nejspíš by se na mě všichni vrhli,“ směje se dnes Hanka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám