Hlavní obsah
Článek

Premiéru filmového zpracování muzikálu Bídníci nemohl moderovat nikdo jiný než Magda Malá (56), která se objevila již v prvním zpracování muzikálu v roce 1992 a roli Eponiny hraje dodnes. Když česká zpěvačka sledovala v kině Lucerna film, nemohla uvěřit vlastním očím. Filmová představitelka její životní role Samantha Barks (22) jako by jí z oka vypadla.

„Ona je celá já. Říkali mi to i moji kolegové z divadla po projekci na závěrečném večírku," smála se Magda a jedním dechem s humorem sobě vlastním dodala: „Já jsem jim jen odpověděla, že já nejsem podobná jí, ale její roli obsadili podle mě."

Role Eponiny, samotářky, které se nedaří najít lásku a umírá na barikádách, je pro Magdu Malou osudová. Zpěvačka společně se svým kolegou Josefem Štágrem jsou jediní, kteří vystupovali ve všech českých inscenacích muzikálu.

„Když jsem v roce 1992 začala zkoušet Eponinu ve vinohradském divadle, tak mě ani ve snu nenapadlo, že je to moje osudová role a že mě bude provázet dalších dvacet let," dojímala se zpěvačka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám