Hlavní obsah
Článek

Smrt Jiřiny Jiráskové otřásla celou zemí a není divu, že se objevily i dezinformace o tom, že se sama předávkovala léky. I proto do domu v Praze na Vinohradech, v kterém dlouhá léta bydlela, dorazila také kriminálka, aby zjistila, zda její smrt nezapříčinil někdo cizí. Podívejte se do fotogalerie na snímky ze zásahu lékařů, policistů a z poslední cesty milované herečky, jejíž ostatky odvezli pracovníci pohřební služby ve zdobené dřevěné rakvi.

Jirásková byla podle dostupných informací svými ošetřovatelkami nalezena mrtvá krátce po pondělním poledni. Na místo se okamžitě sjeli záchranáři i policisté, kteří později přivolali i výjezdovou skupinu s technikem, jež musela zkontrolovat, zda nedošlo k trestnému činu.

Po celé odpoledne až do pozdních večerních hodin před domem v pražské Kouřimské ulici stáli novináři a zjišťovali nejnovější informace. Příliš fanoušků se však nedočkali, na místo jich dorazilo jen pár, většina přišla vzdát herečce hold do jejího domovského Divadla na Vinohradech.

„Bydlím tu v okolí a paní Jiráskovou jsem často potkával,“ plakal jeden muž, který přišel hraběnce českého herectví na památku zapálit svíčku.

Po ukončení vyšetřování kriminálky si tělo zesnulé umělkyně převzala pohřební služba z Prachaticka. Jiřina Jirásková si totiž přeje nalézt místo posledního odpočinku v jihočeských Malenicích, kde měl její druh Zdeněk Podskalský chalupu a odkud pochází i její věrná kamarádka Jana, jež o ni ještě s paní Aničkou poslední léta vzorně pečovala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám