Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Švýcarská herečka a především sex symbol 60. let Ursula Andress se ani ve svých 76 letech nevyhýbá společenským událostem a tu a tam se na nějaké ukáže. V pátek večer tak například zavítala na premiéru nejnovějšího snímku Quentina Tarantina Nespoutaný Django v Římě. Jak se jí údajně nejkontroverznější snímek tohoto už tak dost svérázného režiséra zamlouval, bohužel nevíme.

Půlstoletí, které uběhlo od dob, kdy po Ursule toužily tisíce mužů, je sice na hereččině vzhledu pochopitelně znát, ale na blížící se osmdesátku vypadá Andress stále dobře. Pro příště by ale určitě bylo lepší oživit model alespoň jednou veselejší barvou. Černá je na herečce, která si ještě směle dovolila odhalit dekolt a ramena, zbytečně smutná.

Andress vešla do povědomí filmových nadšenců v roce 1962 jako Bond girl Honey Ryder a říká se, že právě ona poprvé předvedla bikiny střihově podobné těm dnešním. Jejímu přitažlivému snědému tělu tehdy neodolal Sean Connery v roli agenta 007. Mezi další její známé snímky pak patří komedie Čtyři z Texasu, Muž z Honkongu, Modrý Max či Souboj titánů.

Ursula se nenudila ani v osobním životě. Poprvé se vdala za herce a režiséra Johna Dereka, dlouhou milostnou aféru měla s tehdy ještě ženatým Jean-Paulem Belmondem a syna nakonec počala s hercem Harrym Hamlinem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám