Hlavní obsah
Článek

Na Ivetě Bartošové (†48) je dobře vidět, že pěkných pár týdnů se dívala hodně hluboko na dna lahví alkoholu. Přesto je překvapením varování, které se jejímu zachránci Zdeňku Macurovi (49) dostalo od Ivetina expřítele Josefa Rychtáře (65) a jednoho dalšího bývalého spolupracovníka zpěvačky – pokud by úplně vysadila ohnivou vodu, prý jí hrozí smrt!

„Jak mi vysvětlovali na klinice, kam jsme Ivetu vozili, tak když jí někdo vezme alkohol a nedá jí ani kapku, upadne do deliria tremens. Tady jde o život,“ varoval bývalý parťák Ivety, který nechce být jmenován. Delirium tremens (šílenství s třesem), je stav, který se u alkoholika dostaví po přerušení užívání alkoholu. Jeho průběh je individuální, často ale končí i smrtí.

„Proto by nejdřív měla jít na detox, kde by jí dávali látku, kde je alkohol,“ upozorňuje bývalý kamarád zpěvačky.

To ostatně potvrzuje i její expřítel Josef Rychtář. „Pan primář Doubek z psychiatrie na Karlově náměstí řekl, že pokud Iveta nenastoupí skutečné léčení, tak se z toho nedostane. Když vysadí alkohol, dojde k abstinenčnímu záchvatu nebo kómatu, které ji ohrozí na zdraví. Je to strašně nebezpečné. Nevíte, kolik nocí jsem nespal, když jsem ji donutil alkohol vysadit, a jak to probíhalo,“ svěřil se Super.cz Rychtář, který má s alkoholiky zkušenosti z domova, jeho tatínek kvůli této své neřesti zemřel.

„Když Iveta neměla alkohol, začala mít třes a klepat se. Měnila se jí barva v obličeji. V noci jsem ji hlídal, abych mohl případně přivolat pomoc. Řešilo se to tím, že jsem jí nakonec dovolil dát si skleničku vína, aby tam byla nějaká ta hladinka,“ přiznal Rychtář, který se na Ivetina spasitele zlobí.

„Macura ji odvezl bosou a počůranou ve stavu, do kterého se dostala sama alkoholem. Ten blbec jí ještě nesl flašku v ruce místo toho, aby ji před ní schoval. Přeju mu, ať si zažije to, co já. Bude nevyspalej, Iveta ho stejně bude podvádět a bude si ten alkohol pořizovat. Buď jí ho bude dávat, nebo to bude trpět, jako jsem to trpěl já,“ dodal Rychtář, který na Macuru podal trestní oznámení kvůli podezření z únosu. Policie po dvojici okamžitě vyhlásila celostátní pátrání.

Super.cz se Macuru podařilo zkontaktovat. Řekl nám, že Iveta je v pořádku a zásahu policie se nebojí, protože prý nic špatného neudělal.

Reklama

Další články

Načítám