Hlavní obsah
Článek

Stav Dagmar Havlové (71), která už v předvánočním čase musela zrušit divadelní představení kvůli těžkému zánětu dutin, se nadále nelepší. V pátek čtvrtého ledna muselo vinohradské divadlo zrušit další kus, v kterém hraje. „Má vysoké teploty,“ omluvil bývalou první dámu ředitel divadla Tomáš Töpfer.

Havlová se nachladila v týdnu před Vánocemi, kdy probíhaly smuteční a vzpomínkové akce na počest jejího manžela, který zemřel těsně před Vánocemi 2011. Její stav byl natolik vážný, že nemohla venčit ani svou milovanou boxerku Grace. Zrušilo se i představení Cyrano! Cyrano! Cyrano!, v němž exceluje, a k podobné situaci došlo i v pátek 4. ledna.

„Dagmar Havlová měla ještě před dvěma dny vysoké teploty a se svou chorobou statečně bojuje. Budu doufat a pevně věřit, že již 8. ledna hrát bude. Krom toho ji čeká i zkoušení v nově připravované inscenaci Rebeka,“ doufá Töpfer, kterému vleklá choroba přední členky souboru kazí plány.

Podobný problém měl Töpfer už 28. 12., kdy vinohradský divadelní stánek musel zrušit inscenaci Brouk v hlavě s Viktorem Preissem v hlavní dvojroli. „Včera (27. prosince – pozn. red.) totiž dohrával s vypětím sil a s vysokou horečkou. (Krátce před dalším představením – pozn. red.) měl stále teplotu 40,2 stupňů Celsia. Věřte, že herec odřekne představení jen v případě, že je to opravdu kritické. V tomto stavu bych to ani Viktorovi Preissovi nedovolil,“ uvedl tehdy Töpfer.

Reklama

Další články

Načítám