Hlavní obsah
Článek

Pro dokonalý sex se prý nejvíce hodí čtvrtek. Pro nacházení lásky a vzplanutí citů je zase nejlepší středa. Podle londýnských expertů, kteří se specializují na organizační psychologii, to prý vychází z biorytmů člověka i chodu společnosti. Každý den v týdnu je podle nich nejvhodnější pro jinou aktivitu.

Na začátku týdne – v pondělí – by se lidé měli vyhýbat kupříkladu všem zátěžím a stresům. Podle zdravotnických studií totiž v pondělí umírá o 20 procent více lidí na infarkt srdce. A to jednak proto, že se vracíme do práce po prohýřeném víkendu, ale dostavuje se také nával povinností a pracovního stresu. Proto se pondělí nejvíce hodí pro meditaci, relaxaci, odpočinek a nenáročný sport.

Nejlepší pro sestavení pracovních úkolů je úterý. V tento den jsme nejproduktivnější. Dominanci přebírá levá část mozku – racionální – a jsme nejlépe připraveni pro rutinu a světské povinnosti.

Ve středu je dobré si hledat lásku, stanovit první rande. Má to výhodu i proto, že si člověk může po prvním rande dát ve čtvrtek pauzu a v pátek – na začátku víkendu – vyrazit na rande druhé. Když naopak první rande za moc nestojí, do pátku se dá domluvit s přáteli na večírku či jízdě po klubech pro zlepšení nálady. Ve středu jsou také šéfové nejochotnější zvyšovat platy.

Ve čtvrtek je ideální čas pro sex. Maxima dosáhly stresové hormony. Zvláště kortizol stimulující vylučování pohlavních hormonů. Nejlepší je sex po ránu, kdy je hladina testosteronu u mužů a estrogenu u žen asi pětkrát vyšší.

V pátek se ideálně přestává s kouřením, protože o víkendu se lépe zvládají první návaly abstinenčních příznaků. A navíc jsou naše síly a odhodlání první dny nejsilnější. Rozhodně není dobré dělat v pátek velké plány a brát si předsevzetí, protože je psychika jinak unavená.

V sobotu je nejlepší porodit dítě, neboť sobotní zrozenci jsou velmi úspěšní. Mezi slavnými politiky je nejvíce těch, kteří se narodili právě v sobotu.

V neděli je nejlepší si pospat a pak vyrazit na oběd do restaurace či ke známým. Rozhodně se vyplatí nevařit, protože příprava nedělního oběda je velmi stresující a navíc kazí dojem z konce víkendu. Snazší je po jídle umýt nádobí, než ztratit dopoledne vařením.

Související témata:
Čtvrtek

Reklama

Další články

Načítám