Hlavní obsah
Článek

Petra Vágnera (46) zná široká veřejnost jako záchranáře ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Málokdo ví, že herec melouchaří jako záchranář i v soukromém životě. Při dalším bezplatném odběru krve celebrit moderátor přiznal, že i letos v létě bude trávit část svého volného času s výjezdovou službou.

„Když mám čas, baví mě to. Už několikátý rok se vždycky na čas připojím k pražské záchrance z Nádražní ulice a vyjíždím s nimi k urgentním případům. Budu s nimi sloužit i během letošního léta. Kolegové ze záchranky mě loni, když mi v jeden moment opravdu nebylo dobře, naučili, jak mám píchnout kalciovku i sám sobě, takže díky zkušenostem si mohu vyzkoušet i sám sobě vzít krev,“ prohlásil odhodlaně Petr Vágner, který si za asistence zdravotní sestřičky odebíral předodběrový vzorek krve.

Petr je pravidelný dárce krve a tentokrát k odběru přizval i své fanoušky, takže hojná účast dárců krve byla zajištěna. Kromě fanoušků se ale k odběru dostavilo i mnoho známých tváří, z nichž většina k pravidelným dárcům krve už patří. Někteří chodí častěji, jiní méně často, a to z nejrůznějších důvodů. Miss ČR 2003 Lucie Křížková darovala krev poprvé po dvou letech, a tak po těhotenství, porodu a období kojení navázala na své odhodlání pomáhat druhým a jen kvůli odběru přijela až z Plzně.

Reklama

Další články

Načítám