Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Helen Gillespie ze skotského Perthu okusila diety už jako dítě. Odmítání jídla u ní začalo v neuvěřitelných deseti letech a od té doby trvá. Dívka tak činila ve snaze zůstat štíhlá a mladistvá co nejdéle. Už v patnácti však musela být na čas hospitalizována v nemocnici v Glasgow, jelikož se dostala na váhu pouhých 28,5 kilogramu a její život byl kriticky ohrožen. Dnes je jí třicet a kvůli letité zesláblosti a nedostatku živin trpí stejnými nemocemi, jako lidé o půlstoletí starší.

V současnosti Helen váží 38 kilo a je schopna do sebe dostat maximálně 750 kalorií denně. V počátcích se Skotka snažila štíhlou postavou udržet mladá, dnes paradoxně vypadá mnohem starší, než její vrstevnice. Navíc má zkřehlé kosti a hojně se jí tvoří křečové žíly.

Kvůli tomu, že začala hubnout tak brzy, se u ní například nikdy nevyvinula prsa. Nikdy neměla přítele a stále žije s rodiči Rachel a Bobem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám