Hlavní obsah
Článek

Pro zpěvačku Daru Rolins (51) nemohl začít rok 2013 lépe. Díky amnestii prezidenta Václava Klause, která se mimo jiné vztahuje na podmíněné tresty nižší než dva roky, bude smazána její osmnáctiměsíční podmínka za to, že před dvěma lety srazila svým autem motocyklistu Jindřicha Rotrekla, jenž svým zraněním nakonec podlehl.

A jaká byla její reakce? Amnestii prezidenta přijala s pokorou. „Musím se přiznat, že amnestie od prezidenta Václava Klause pro mě je velkým překvapením. O milost jsem nežádala ani jsem o ni neusilovala, ale je pravda, že v mnoha věcech to ulehčí mé praktické fungování v životě," svěřila se pro Super.cz popová diva.

Zrušením podmínky přestává Rolins hrozit nebezpečí, že by ji i drobný přestupek dostal za mříže.

Zpěvačka má vážně z pekla štěstí. Původně jí byl vyměřen podmínečný trest šestadvacet měsíců, a to by se na ni amnestie nevztahovala. Zpěvačka se však odvolala a začátkem prosince soud rozhodl o snížení trestu na osmnáct měsíců.

„V případě rozhodnutí soudu prvého stupně, které bylo soudem odvolacím změněno, by na ni amnestie nepadla,“ potvrdila informaci Super.cz Iveta Végsöová, právní zástupkyně zpěvačky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám