Hlavní obsah
Famous
Článek

Popová královna Madonna (65) vstoupí do nového roku s úžasným pocitem zadostiučinění. Po skandálu s financováním výstavby škol v Malawi a dočasným zastavením tohoto projektu může říct, konečně jsem dostála svým závazkům. V novém roce 2013 totiž díky jejímu financování v zemi otevřou hned deset nových vzdělávacích institucí.

Madonna v Malawi adoptovala své děti Davida a Mercy. V roce 2006 pak založila organizaci Raising Malawi, která poskytuje pomoc sirotkům. Později popová královna oznámila, že postaví v zemi dívčí školy. Projekt ale začal mít vážné finanční potíže a praskl skandál se zpronevěrou peněz.

Letos zpěvačka rozjela projekt nový, v jehož rámci chtěla vystavět několik základních škol, které by mohly navštěvovat až čtyři tisíce dětí. A výstavba bude dokončena do konce tohoto roku. A v tom novém Madonna může otevřít deset nových základních škol.

„V zemi, kde mají dívky jen málo příležitosti ke vzdělání, je to ještě o něco víc inspirující, když víme, že více než polovinu žáků těchto škol budou tvořit dívky. Fakt, že více než 4 800 dětí z Malawi bude mít příští rok kam jít do školy, je obrovským krokem k individuálnímu růstu a růstu Malawi,“ prohlásila Madonna.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám