Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve shonu před koncem roku si udělali herci ze seriálů Ulice a Ordinace v růžové zahradě 2 čas na dobrou věc. Přišli se pomazlit s opuštěnými psy do útulku v Libni a přinesli jim i dárečky v podobě pamlsků a hraček.

Hlavní aktérkou a organizátorkou akce byla Patricie Solaříková, která na podzim nafotila s opuštěnými pejsky kalendář. Do útulku vyrazila společně se Sandrou Novákovou (42), která si díky focení kalendáře adoptovala fenku Bambie. Svoji lásku k němým tvářím nezapřela ani Jana Stryková nebo Kateřina Pechová.

„Ve vánočním čase jsme chtěli udělat radost nejenom svým blízkým, ale také opuštěným pejskům, kteří jsou závislí na pomoci člověka. Domluvila jsem se se svými kolegy a vyrazila s nimi na návštěvu do Libně. Sama zvířata miluji, mám doma fenku Ritu, která je křížencem border kolie a dobrmana,“ říká Patricie Solaříková.

Jana Stryková má doma už druhého psa. „Nejdříve jsem měla 15 let malou kníračku, byla takovým mým sourozencem a nejlepším kamarádem. Poté, co zemřela, jsem byla čtyři roka bez psa, ale nakonec jsem si pořídila Jonáše, kterému je teď už šest let,“ prozradila Jana Stryková. Ta se svým psím mazlíčkem tráví příchod Nového roku na horách.

Díky focení kalendáře si Sandra Nováková osvojila fenku Bambie. „Když jsem si ji vzala z útulku, byla ze všeho vyděšená. Bála se každého zvuku, člověka i padajícího listí. Ale za ty dva měsíce, co ji máme, už si docela zvykla a začíná být otrkaná,“ říká Sandra Nováková.

Herečka Kateřina Pechová se svěřila, že se zvířaty vyrůstala. „Naší rodinou prošlo mnoho psů, a proto jsem uvítala nabídku Patricie, abych vyrazila do útulku. Doma mám rhodéského ridgebacka,“ sdělila Pechová.

Reklama

Další články

Načítám