Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Český hudební průmysl se v následujících týdnech a měsících otřese v základech. Právě do něj totiž vstupuje mladá, krásná a talentovaná písničkářka, která je dcerou zpěvačky Lenky Filipové.

Mladá hudebnice vystupovala na koncertech své matky jako host po České republice, Americe, Austrálii a Kanadě. Už tehdy bylo nutné dvě umělkyně se stejným jménem odlišit. Bylo by pochopitelně nemyslitelné, aby na hudební scéně fungovaly dvě zpěvačky se stejným jménem. A tak si mladá písničkářka začala říkat Lenny.

„Přišla na to při koncertech, kde mi moje dcera dělá hosta. Tam jsem ji představovala jako Lenku Filipovou junior. Potěšilo mě, že zůstalo její jméno aspoň kouskem podobné tomu mému,“ prozradila Super.cz známá česká zpěvačka a kytaristka Lenka Filipová.

„Kamarádi a rodina mi říkali Leni. To ale nezní moc úderně, tak jsem to přetvořila na Lenny. Líbí se mi, že to má takový maskulinní nádech. Navíc mám moc ráda Lennyho Kravitze. Zároveň je to ale stále moje jméno, což je pro mě důležité,“ doplňuje slova své matky mladší Filipová. Na svůj pseudonym si zpěvačka velmi rychle zvykla. „Chodila jsem do anglické školy, kde se moje jméno Leni přirozeně přeměnilo do Lenny. Přezdívka vypadá dobře i z vizuální stránky, je to až takové logo,“ říká devatenáctiletá umělkyně.

Reklama

Další články

Načítám