Hlavní obsah
Famous
Článek

Oficiální mluvčí prince Williama (41) potvrdil, že britský následník trůnu a jeho manželka vévodkyně Catherine známá za svobodna jako Kate Middleton nebudou Vánoce trávit s královnou Alžbětou II. v Sandringhamu. Panovnice po mnoha desetiletích porušila tradici a umožnila členům britské královské rodiny trávit vánoční svátky mimo její přítomnost v Norfolku.

Kate a William odcestují do Bucklebury k rodině Middletonových a oslaví tam Vánoce v soukromí a nešlechtickým způsobem.

Královna Alžběta II. podlehla naléhání svého vnuka, jenž sám jednou usedne na trůn. Ten se netají tím, že má s rodiči své manželky výborné vztahy a nechce je ze svého života vytlačovat, ačkoli nemají mezi předky nikoho urozeného.

Princ ale bude muset s vévodkyní zavítat do Sandringhamu alespoň některý z vánočních svátků. Štědrý den a ráno na Boží hod, kdy si většina Britů předává dárky, budou u Middletonových.

Ačkoli si naprostá většina Britů předává dárky podle tradice na Boží hod ráno, britská královská rodina se hlásí k tradici germánské (do první světové války byli německým šlechtickým rodem) a královna si s příbuznými předává dárky už na Štědrý večer 24. prosince jako většina Němců nebo Čechů.

Reklama

Další články

Načítám