Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Mobil je oázou vašeho soukromí. Vaše kontakty, zprávy, výpisy hovorů... Jste svobodná duše a je jen vaše věc, co se ve vašem mobilu skrývá. Má váš partner problém to akceptovat? Přistihli jste ho, jak slídí ve vašem telefonu? Není to jen neetické, ale dokonce nezákonné. Máte plné právo se bránit!

Slídí? Buďte neústupní

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

„Šla jsem do sprchy, pustila vodu, ale pak jsem si uvědomila, že jsem si zapomněla ručník. Vyběhla jsem pro něj do ložnice a viděla svého muže, jak zaujatě studuje obsah mého telefonu,“ popisuje Helena (38). Je to typický případ. Partner využije chvíle, kdy jste telefon odložili a není pravděpodobné, že se nečekaně vrátíte. Helenin manžel uznal, že to přehnal, hádka vyčistila ovzduší. Co ale dělat, když partner odmítá vaše právo na soukromí respektovat? Rozhodně ze svých požadavků neustupujte.

Rychlé řešení: Nové číslo

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Máte plné právo si své soukromí chránit. Naštěstí dnes není problém pořídit si zadarmo nové telefonní číslo a soukromou komunikaci přesměrovat na něj. Stačí zajít třeba na stránky SIMzdarma.cz a nechat si novou SIM kartu zadarmo poslat poštou. Na kartě budete mít výhodný tarif od O2 s bonusem až 100 % kreditu k prvnímu dobití a voláním na všechny pevné linky a mobilní čísla O2 po 1. minutě zdarma.

Za čtení zpráv za mříže!

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

I když se k podání trestního oznámení nejspíš neodhodláte, je dobré vědět, že tu možnost teoreticky máte. Zkoumáním obsahu vašeho telefonu se totiž váš partner dopouští trestného činu porušení tajemství dopravovaných zpráv (podle § 182 Trestního zákoníku). „Listovní tajemství“ dnes chrání vedle klasických dopisů i „datové, textové, hlasové, zvukové či obrazové zprávy posílané prostřednictvím sítě elektronických komunikací“. Tedy SMSky, e-maily a třeba i soukromý chat na Facebooku.

Další články

Načítám