Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Smutná zpráva o odchodu geniálního muzikanta, textaře, básníka a spisovatele Filipa Topola, který byl po léta lídrem kultovní kapely Psí vojáci, včera zasáhla a rozlítostnila českou veřejnost napříč generacemi.

„Milí přátelé, milí fanoušci. Jsou zprávy, které se píšou těžko. Ani nevím, jak formulovat to, co už všichni asi víte. Bohužel, je to pravda. Je to strašná pravda, protože zasáhla nás všechny. Filip Topol nás dnes, ve 13 hodin opustil. Romek Hanzlík, manažer a ještě více kamarád Psích vojáků,“ stojí od včerejška na sociální síti kapely, která je doslova zasypaná sklíčenými i srdceryvnými vzkazy desítek věrných fanoušků.

Vy si s námi svébytného umělce, který léta bojoval s vnitřními démóny i alkoholem, můžete připomenout závěrečnou snovou scénou z výsostně autorského filmu Zdeňka Tyce Žiletky, který se v době svého uvedení setkal s rozpačitými reakcemi. Přesto dodnes patří k tomu nejzajímavějšímu, co v českém filmu v prvních letech po sametové revoluci vzniklo.

A pokud vám hudba bude nápadně připomínat jeden z nesmrtelných hitů Psích vojáků, nespletli jste se. „Nechci vypadat jako James Dean. Nechci kouřit drahý cigarety. Nechci se smát. Nechci polykat plameny, stejně to nejde, chce se mi spát...“

Reklama

Další články

Načítám