Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Zatímco Michal David (63) v současné době objíždí Českou republiku se svým turné s Luckou Vondráčkovou, skupině Kroky Michala Davida, která zpívá především jeho songy, je republika malá. V létě totiž band, který si podle našich zpráv vydělává zpěvem přivlastněných songů tolik, že by mu i leckteří slavní zpěváci s vlastním repertoárem mohli závidět, čeká několik koncertů mimo naši vlast. „Máme čtyři koncerty v Chorvatsku a Bulharsku, samozřejmě pro české turisty. Už teď se na to těšíme,“ říká kytarista kapely David Laštovka.

Že by si skupina prodloužila pobyt a strávila tam dovolenou, to však nehrozí, neboť spoustu dalších vystoupení čeká na band v Čechách. V zahraničí nejsou Kroky Michala Davida poprvé. Pravidelně jezdí koncertovat na Slovensko, kde jsou již jako doma. A nedávno vystoupili dokonce i v Rakousku.

„Je vidět, že to asi děláme dobře,“ smějí se členové skupiny. Ti největší hity slavného „hitmakera“ upravili do originální podoby a všude je s nimi vřele vítají. Za tři roky, co jsou na scéně, odehráli již několik desítek úspěšných koncertů a všude slaví velký úspěch, o čemž svědčí i loňské devětadvacáté místo v anketě Český slavík. Na svém kontě mají už dvě CD nazvané Třetí galaxie a Nonstop, to poslední jim křtila okouzlená Andrea Verešová. Jen za první týden se v obchodech prodalo tisíc kusů. A tolik dnes prodává v Česku skutečně jen pár jedinců.

Že by klukům vlezl úspěch do hlavy, to prý nehrozí. „Snažíme se dál makat a dávat starým peckám nové aranže. Teď jsme třeba předělali další písničku z filmu Discopříběh 2 ‚Dávej, ber‘, kterou nazpíval Sagvan Tofi. ‚Tak na to šlápni‘ jsme zase udělali v ‚latinském‘ stylu. Zapracovali jsme ale i na taneční show. Naše tanečnice, které nás doprovází, pod profesionálním dohledem vymýšlejí nové speciální choreografie. Rozhodně neusneme na vavřínech,“ ujišťuje kapela.

Tu kromě Laštovky tvoří zpěváci a klávesisté Petr Dick s Romanem Andrlíkem a dvě půvabné tanečnice.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám