Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Auta a krásné dívky k sobě patří stejně neodmyslitelně jako Pat k Matovi nebo Zdeněk Macura k Ivetě Bartošové. Proto se není co divit, že příznivci tuningu aut si vymysleli soutěž podobnou té, kterou pořádá prestižní časopis pro pány. Každý měsíc se vyhlašuje Tuning girl, z celé dvanáctky se pak za rok vybere nejhezčí dívka roku. Podívejte se na nádherné snímky divoké osmnáctileté kočky Báry, která je červencovou vítězkou. Opravdu má co nabídnout!

Ohledně Tuning girl se na sociálních sítích spustila ohromná lavina. Na soutěžní fotografie kandidátek se podívalo jen za první měsíc téměř půl miliónu fanoušků. Ti nakonec vybrali osmnáctiletou Barboru Korychovou. Její focení coby Tuning girl července se u luxusního žlutého sporťáku Corvette ZR1 s výkonem 646 koní zhostil Robert Novotný.

„Tahle fotografická zakázka je pro mě splněným klukovským snem. Po dobu dvanácti týdnů budu mít půjčených dvanáct těch nejlepších supersportů. Tak jsem si vždy představoval léto,“ směje se uznávaný fashion fotograf.

Z původně malé lokální akce se Tuning girl stává mezinárodním projektem s velkou prestiží. O snímky projevily zájem automobilové časopisy v Polsku, Itálii, Německu a Spojených státech.

Dívka, která vyhraje celý ročník, získá korunku, šerpu a ceny za mnoho desítek tisíc od sponzorů. A jak jsou vybírány jednotlivé Tuning girl měsíce? Polovinu dívek vybírají fanoušci na sociálních sítích, druhá polovina bude vybrána podle půvabu dívek na srazech fotografů, modelek a majitelů sportovních aut. Jeden takový nedávno proběhl v Hradci Králové, kde se to také hemžilo nádhernými kočkami.

Tento víkend se zase koná akce Prague Drift Festival, kde si mohou modelky i nemodelky zapózovat u sportovních bouráků a prostor k jejich focení dostanou i amatérští fotografové.

Reklama

Další články

Načítám