Hlavní obsah
Článek

Refluxem jícnu trpí značná část české populace. Pod lékařským názvem se skrývá choroba, která začíná pálením žáhy. Z jícnu se totiž, laicky řečeno, vracejí šťávy, které rozleptávají sliznice. Touto nemocí trpí například Dominika Kadlčková, nám ale svůj případ dopodrobna popsala zpěvačka Beatrice Todorová, která zpívá v jednom z nejpopulárnějších revivalů Abba Stars.

"Bylo mi hrozně. Pořád jsem měla velké bolesti. Pálením žáhy už se to ani nazvat nedalo. Léčila jsem se, brala různé prášky, které ani nezvládnu vyjmenovat, ale nic mi pořádně nezabíralo. Měla jsem přecitlivělé sliznice, šlo mi to až na hlasivky, což je u zpěváků opravdu velký problém. Byla jsem v depresích a uvažovala o tom, čím bych se mohla živit, jestli se mi hlasivky nevratně poničí," popsala Super.cz Beatrice.

"Když jsem se dozvěděla, že existuje možnost, že se dá reflux vyléčit operativně, vůbec jsem neváhala. Moc děkuju panu doktorovi Václavu Drahoňovskému, který mě z toho všeho dostal. Mám pět týdnů po operaci, která proběhla laparoskopicky, a cítím se jako znovuzrozená," svěřila.

"Všechno proběhlo v pořádku, jen jsem nemohla deset dní jíst nic jiného než kašovitou stravu a i s tím byl trochu problém. A už jedenáctý den jsem jela zpívat, ale to by asi pan doktor vědět neměl, protože jsem se měla po operaci šetřit," dodala zpěvačka.

Reklama

Další články

Načítám