Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Téměř dva týdny po vynesení rozsudku nastoupil slovenský herec Dušan Cinkota (42) do vězení, kde si má odpykat osmiletý trest za drogový zločin. Server čas.sk uvedl, že v noci z neděle na pondělí se herec sám přihlásil k výkonu trestu v bratislavské věznici. Kde se doposud ukrýval, není známo.

K trestu měl nastoupit okamžitě po vynesení rozsudku 5. prosince, kdy Krajský soud v Bratislavě zamítl jeho odvolání proti osmiletému trestu za opakované držení drog. Cinkota se k soudnímu přelíčení nedostavil a od té doby se ukrýval na neznámém místě. Policie po něm vyhlásila pátrání.

Kolegům se zdá osmiletý trest nepřiměřený a obávají se, že Cinkota tak dlouhý pobyt ve vězení nevydrží. Herec Andrej Hryc spustil petici, v níž umělci žádají prezidenta Ivana Gašparoviče, aby Cinkotovi udělil milost. Pod žádostí je kromě Hryce podepsaný také například Ladislav Chudík. Počet podpisů už přesáhl 13 tisíc.

Reklama

Další články

Načítám