Hlavní obsah
Článek

Sobotní odpolední nehoda v divadle Kalich, při níž hlavní představitel muzikálu Robin Hood Jan Kříž spadl z několikametrové výšky do diváků, mohla skončit velkou tragédií. To si dobře uvědomuje i sám zpěvák. „Podruhé jsem se narodil,“ řekl Super.cz. Ten je sice sám celý pomlácený, ale jeho první reakce po pádu byla, že se ptal, zda jsou všichni kolem něj v pořádku.

„Bylo to velmi rychlé a chaotické. Nevěděl jsem přesně, co se technicky stalo, ale ten pád byl hrozný pro mě i pro lidi pode mnou. Z té jízdy jsem měl vždy respekt, ale po dvou stovkách představení vás ani nenapadne, že by se mohlo něco stát,“ říká Honza. Vedení divadla tvrdí, že technologie získala veškeré atestace, takže patrně muselo dojít ke skryté vadě materiálu. Divákům za zrušené sobotní představení nabídne kompenzaci.

Kříže i jednu z divaček odvezla sanitka do nemocnice. Později večer byli oba propuštěni do domácího ošetřování. „Jsem hodně pomlácený. Spadl jsem přímo na bederní páteř a ta to díkybohu vydržela. Mám hodně pohmožděný spodek zad, hlavu a pak už jen drobné podlitiny. Dopadlo to, jak nejlíp mohlo. Měli jsme velké štěstí v neštěstí. Jsem hrozně rád, že se nikomu nic vážného nestalo,“ svěřil se zpěvák, který si snad v předtuše před pár týdny konečně zajistil úrazovou pojistku, nad kterou uvažoval léta.

Jan Kříž teď bude muset pár dnů odpočívat, tak pohybově náročné představení, jako je Robin Hood nebo Pomáda, by nyní nezvládl odehrát. „Zatím stěží chodím. Pár představení teď za mě budou muset vzít mé alternace. Příští týden mám ale vánoční koncert. Když to jen trochu půjde, chci ho odzpívat. Věřím, že od konce příštího týdne zvládnu i další čistě pěvecká vystoupení. Jestli ale budu moci hrát naplno Pomádu v období kolem Silvestra, to ukáže čas a rychlost, s jakou se vše bude hojit,“ dodal zraněný Kříž.

Reklama

Další články

Načítám