Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V pouhých třiačtyřiceti letech zemřela na následky rakoviny vaječníku maltézská modelka a matka dvou dětí Suzanne Mizzi. Přední tvář módní návrhářky Vivienne Westwood začátku devadesátých let podlehla v neděli zákeřné nemoci v hospici St Joseph’s v Hackney na východě Londýna. Blondýnka byla jednou z nejžádanějších glamour modelek a později spolupracovala právě s Westwood.

„Suzzane byla krásnou osobou uvnitř i zvenčí. Byla modelkou, lechtivou dívkou ze strany 3, umělkyní a návrhářkou interiérů. Měla úžasný život. Byli jsme spolu 30 let,“ řekl smutně její manžel a přítel již z dětství Frank Camilleri.

„Byly jsme velké přítelkyně a zůstaly jsme až do konce. Byla tak temperamentní a nikdy nebrala život jako samozřejmost. Suzanne byla přirozeně krásná a má nejoblíbenější dívka ze strany 3. Měla ale i velké srdce a vždycky, když jsem jí potřebovala, byla tady pro mě,“ nechala se slyšet zpěvačka Samantha Fox.

S manželem Frankem Camillerim měla Suzzane dvě děti, sedmiletého syna jménem Geo a šestiletou dcerku Siennu. S modelingem začala v roce 1984. Tehdy jí bylo 17 let. Během prvních šesti měsíců díky své dokonalé postavě pózovala pro 26 kalendářů. V jednadvaceti podepsala lukrativní kontrakt za 400 tisíc liber (dnes více než 11 miliónů korun) s módním řetězcem Dorothy Perkins. Později se stala tváří již zmiňované Vivienne Westwood nebo značky Storm, chtěla se také prosadit jako zpěvačka, ale to se jí nepovedlo. Krátce nato našla velké zalíbení v umění a pozdějším navrhování interiérů.

Reklama

Další články

Načítám