Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Odsouzený slovenský herec Dušan Cinkota (42) zmizel. Soud ho před týdnem odsoudil k osmiletému trestu za drogový zločin, k výkonu trestu však nenastoupil a hledá ho policie.

Policisté ho hledali v Banské Bystrici, kde má Cinkota trvalé bydliště, a prověřují i další adresy. „Na policii byl doručen příkaz k dodání na výkon trestu,“ uvedla policejní mluvčí Mária Faltániová. Není vyloučeno, že herec utekl do zahraničí.

Cinkota se soudního přelíčení nezúčastnil, tudíž nemohl být odveden do vězení přímo ze soudu. K výkonu trestu mohl nastoupit sám, to však neučinil a zmizel. Nezvedá mobil a nic o něm neví jeho manželka, ani jeho matka.

Kolegům se zdá osmiletý trest nepřiměřený. Herec Andrej Hryc spustil petici, v níž umělci žádají prezidenta Ivana Gašparoviče, aby Cinkotovi udělil milost. Pod žádostí je kromě Hryce podepsaný také například Ladislav Chudík. Počet podpisů už přesáhl 13 tisíc. „Žádná žádost o milost pro Dušana Cinkotu prezidentovi republiky nebyla doručena. Pokud se tak stane, kancelář prezidenta Slovenské republiky se bude touto žádostí zabývat,“ uvedl mluvčí hlavy státu Marek Trubač.

Reklama

Další články

Načítám