Hlavní obsah
Článek

Ještě před pár týdny to vypadalo, že jedenáctiletý velmi talentovaný bubeník Andrej Kampf, kterého proslavila třetí řada Česko Slovensko má talent, bude mít jako obvykle chudé Vánoce. Nevyšla bohužel ani snaha televize rozdělit výhru mezi finalisty, díky čemuž by si přišel na pěkných pár set tisíc korun. Lucie Bílá (58) si ale skromného a zároveň velmi šikovného hudebníka Andreje natolik oblíbila, že mu sehnala rovnou dvě stě tisíc korun!

To se jí podařilo díky charitativní aukci, o které jsme také informovali. Do ní totiž vložila obraz anděla, který během několika týdnů uháčkovala, a který chtěla původně Kampfovi darovat k Vánocům. „Pak mě napadlo, že je to vlastně hloupost. Že bude mnohem lepší, když dám obraz do dražby. A teď můžu jenom doufat, že získáme spoustu peněz, které pomohou rodině i mamince,“ řekla tehdy zpěvačka, která má pro malého chlapce už jiný dárek.

Její nápad s aukcí se naštěstí setkal s úspěchem. Anděl se vydražil za sto tisíc korun. „Ozval se mi ještě jeden pán, který se zúčastnil dražby a anděla prohrál o jednu korunu. Protože ale vstoupil do dražby, aby pomohl Andrejkovi, rozhodl se, že mu peníze i tak dá. Takže budu Andrejkovi předávat ne sto, ale dvě stě tisíc! To je nádherný!“ neskrývá své nadšení Lucka, která bude rodině Kampfových předávat částku ve středu 13. prosince na vánočním koncertě v pražském Hudebním divadle Karlín.

Andreje i jeho sestřičku tak nyní čekají krásné Vánoce. Dostanou pravděpodobně počítač a kolo. „Prostě takové ty běžné věci, které jiné děti mají. To gesto Lucie Bílé je jedinečné,“ řekl se slzami v očích krátce po skončení finálového přímého přenosu otec Andreje Josef Kampf.

Lucie Bílá dětem pomáhá velmi pravidelně. Před rokem a půl například pro nemocnou Karolínku ušila medvídka, další šel do dražby.

Reklama

Další články

Načítám