Hlavní obsah
Článek

Švédská princezna Madeleine se zamilovala do New Yorku. Její poddaní jí občas vyčítají, že žije za velkou louží a dala přednost Spojeným státům. Ona tam však potkala lásku svého života. Newyorský bankéř Christopher O’Neill se v sobotu 8. června stal jejím manželem. Svatbu měli ve Stockholmu a řídila se pravidly dvora krále Karla Gustav (Carl Gustaf).

Mladší sestra korunní princezny Victorie – budoucí švédské královny, si však nemusí lámat hlavu s tím, že má neurozeného muže. Toho má totiž i její starší sestra, jež po otci usedne na trůn.

Madeleine oblékla svatební šaty od Valentina Garavaniho a věrnost s manželem si slíbila před 470 hosty – většinu tvořili šlechtické rody z Evropy a také významné osobnosti z New Yorku.

Slzy však nepotlačovala jen nevěsta, stejně dojatý byl i O’Neill. Zvláště když nevěstu přivedl otec za zvuku dětského sboru a když pak zpívala Marie Fredriksson ze skupiny Roxette. Madeleine přečetla svůj slib ve švédštině, zatímco O’Neill anglicky.

Třicetiletá princezna je v pořadí čtvrtou následnicí trůnu po sestře Victorii, její dceři Estelle a starším bratrovi Carlu Philipovi.

Na svatbu přijel syn britské královny Alžběty II. princ Edward, japonská princezna Takamado a princové a princezny z Norska, Dánska, Řecka, Lucemburska či Monaka.

Reklama

Další články

Načítám