Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Bára Basiková (61) celý život žila v centru Prahy na Starém městě. S bývalým manželem, architektem Jaromír Pizinger, se přestěhovala do Karlína, kde pak žila řadu dalších let i s třetím manželem Petrem Polákem. Osud tomu chtěl, aby se zpěvačka přestěhovala zpátky na místo svého dětství a mládí.

„Cítím se tady strašně dobře. Miluju centrum, jak pulzuje, jací jsou tady lidi a atmosféra. Tady umřu," s nadsázkou nám prozradila Bára během našeho video rozhovoru těsně před svým koncertem v restauraci Buddha-Bar

Po roce života na nové adrese má Basiková samozřejmě už všechny osobní věci vybalené z krabic a uložené na svém místě. Přesto ale stále ještě není hotovo. „Člověk potřebuje čas, aby se zabydlel. Musí si najít místa, zvyky a rituály," říká Bára.

Zpěvačka interiér svého bytu často mění. Asi největší proměny probíhají v pokojíčku jejího čtyřletého syna Theodora. „Zažila jsem to už u svých dcer. Dětské pokojíčky se měnily na pokoje školaček, puberťaček, dospívajících dívek, dospělých žen a pak v nich nebylo nic, protože se odstěhovaly," zasněně popisuje Bára Basiková.

Související témata:
Staré Město

Reklama

Další články

Načítám