Hlavní obsah
Článek

Okatý klučina z fotografie proslul ve světě hudby zejména užíváním samplů, tedy starších beatů či melodií z hitů, které po úpravě používal ve vlastních písních. Dle časopisu Forbes jeho jmění v roce 2012 činilo 550 miliónů dolarů a byl tak vyhlášen nejbohatším hip-hopovým umělcem. Už víte?

Puff Daddy nebo P. Diddy (43), vlastním jménem Sean John Combs, se narodil v Harlemu. Neměl jednoduché dětství, protože mu zavraždili otce, ještě když byl malý. Po střední škole byl přijat na Howard University, kde proslul pořádáním velkolepých večírků. Ve stejnou dobu začal pracovat u nahrávací společnosti Upton Records a protože ho to časově vytěžovalo, byl vyloučen z univerzity. Začal se tedy naplno věnovat práci a stal se manažerem.

Roku 1993 byl vyhozen z Uptown Records, založil proto vlastní label nazvaný Bad Boy Records. Dále produkoval písně pro zpěváky a zpěvačky, jako jsou: Usher, Mary J. Blige, Boyz II Men, Mariah Carey nebo Aretha Franklin. Postupem času se stal největší hvězdou hudební scény a spolupracoval s téměř všemi velkými jmény šoubyznysu.

Reklama

Další články

Načítám