Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dara Rolins (51) se dnes po téměř čtyřech měsících opět postavila před soud. 13. srpna uznala JUDr. Daniela Reifová Daru za nehodu, při níž před dvěma lety zemřel motocyklista Jindřich Rotrekl, vinnou za přečin usmrcení z nedbalosti a zpěvačka dostala podmínku v délce 26 měsíců s tříletým odkladem. Na tři léta jí měl být navíc odebrán řidičský průkaz. Zároveň jí soud nařídil uhradit téměř miliónové vyrovnání čtyřem pozůstalým. Popová diva se ale proti podmíněnému trestu odvolala.

Dnes si vyslechla nový rozsudek. Místo původních 26 měsíců s tříletou zkušební dobou dostala Dara podmínku v délce 18 měsíců s odkladem na 2,5 roku. Odůvodněním nižšího trestu bylo, že soud uznal, že vinu na nehodě měl také Jindřich Rotrekl. „Kdyby tam seděl někdo jiný, takhle by to nedopadlo. Nesouhlasím s tím, že by pan Rotrekl měl podíl na nehodě. Že jí zmírnili trest, je jedno. Ta si stejně sednout nepůjde,“ řekl Blesku zástupce rodiny Rotreklových.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám