Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Opět se ukázalo, že herečky nemusejí být namyšlené fifleny, kterým jde jen o peníze a o slávu. Naposledy to v těchto dnech ukazuje herečka Petra Horváthová, hvězda seriálu Cesty domů. Půvabná dívka, která se může pyšnit nádherným poprsím, se rozhodla pomoci lidem postiženým povodní!

Petra doprovázela kamión domovské televize, který odvezl do obce Křešice humanitární pomoc. „Jsou tu moc milí lidé, zapsala jsem se na list dobrovolníků, pojedu sem uklízet, až to bude potřeba,” svěřila se Petra Horváthová ve chvíli, kdy z kamiónu pomáhala vykládat balíky s pitnou vodou.

V Křešicích pomáhal ale i moderátor zpráv Tomáš Drahoňovský. Místní už na pomoc čekali, na její složení připravili sál kina, kterému se jako jednomu z mála větších míst v obci vyhnula voda.

„Moc děkujeme televizi Prima, že si na nás vzpomněla. Děsím se toho, co nás čeká, až voda opadne. Každá taková pomoc nás posiluje,” řekl starosta Křešic Václav Kovařík. Povodeň v Křešicích napáchá podle všechno stejné škody jako velká voda v roce 2002. V domech jsou místy až dva metry vody.

Prima už od pondělí vysílala ve zprávách výzvu, aby její zaměstnanci a diváci nosili do budovy televize na pražské Palmovce nejnutnější materiální pomoc (košťata, čistící prostředky, hygienické potřeby a podobně). Ohlas byl neuvěřitelný, vrátnicí stanice se ve čtvrtek ráno téměř nedalo projít.

Tým zpravodajství se s další várkou pomoci vypravil do okolí Roudnice na Labem, konkrétně do obce Lounky. Vesničku poničila velká voda už potřetí.

Reklama

Další články

Načítám