Hlavní obsah
Článek

Karel Gott (†80) je mužem mnoha tváří. Naposledy o tom přesvědčil ve chvíli, kdy se nechal zvěčnit po boku známého hokejisty Martina Straky, s nímž si vyměnil roli – Mistr se předvedl jako hokejista, Straka vzal do ruky mikrofon.

Hokejový dres si Karel Gott neoblékl kvůli tomu, že by chtěl aktuálních mrazivých dnů využít k šedesátiminutovce na ledě, ale proto, aby podpořil kalendář s názvem Hoši děkujem(e), který se připravuje za účasti takových jmen českého hokeje jako Jaromír Jágr, Jaroslav Balaštík, Petr Nedvěd, Ondřej Pavelec, Tomáš Plekanec, Martin Ručinský, Dušan Salfický, Martin Straka či Viktor Ujčík a vzniká na stadionech po České republice.

„Jedná se o benefiční kalendář a já, jakožto fanoušek českého hokeje, jsem byl osloven, abych se k této benefici připojil. Mohu tím někomu pomoci, tak proč bych to neudělal. Budeme s Martinem Strakou na titulní straně kalendáře, a protože všichni vědí, že jsem se narodil v Plzni, mám na sobě plzeňský dres. To pro mě hodně znamená,“ vysvětlil Karel svou účast na tomto chvályhodném projektu.

Výtěžek z kalendáře poputuje na tři místa. Čtvrtinu peněz dostane Nadace Taťány Kuchařové Krása pomoci, čtvrtina půjde na Nadaci na ochranu zvířat, jejíž tváří je Marta Kubišová, a polovina získaných peněz půjde na podporu mládeže ledního hokeje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám