Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je časté, že mezi herečkami stejné generace bývají velmi vyhrocené vztahy, neboť rolí je v českém filmovém rybníčku málo a hereček - rybiček hodně. Toto pravidlo rozhodně neplatí o Andree Kerestešové (39) a Hance Vagnerové (41), které shodou okolností obě hrají v retro seriálu Vyprávěj. Krásné české herečky si nejenže přejí profesní úspěchy, ale dokonce kooperují v soukromých aktivitách.

Andrea nedávno zvěčnila Hanku v rámci svého fotografického cyklu Indigo. „V tomto projektu jsem fotila mé blízké tak, jak je vidím já svým vnitřním pohledem," nechala se slyšet Andrea, která zobrazila Hanku jako hříšnou řádovou sestru. „Jeptiškou se na fotce stala vlastně dílem náhody, protože domnělý šátek na hlavě je ve skutečnosti stín malby na stěně v pozadí," uvedla na pravou míru mladá fotografka.

A jak teda vidí herečka svou kolegyni? „Jako křehkou a čistou s tvrdostí k vnějšímu světu. Je to prostě jeptiška, která dokáže koukat přímo a přitom si nechat zapálit cizí rukou cigaretu."

Andreiny fotografie prošly putovní výstavou v Praze, Českých Budějovicích a Brně. Aktuálně probíhá na internetu jejich aukce. Výtěžek z prodeje snímků poputuje ve prospěch Národního sdružení pacientů s fenylketonurií a obdobnými dědičnými metabolickými poruchami, jehož je Kerestešová patronkou.

Krásná Slovenka aktuálně připravuje novou výstavu o hledání Boha s názvem Syndrom mezi nebem a zemí, kde by se mezi jejími objekty měl objevit například Libor Bouček.

Reklama

Další články

Načítám