Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Posloucháte rádi jazzovou muziku? Tahle půvabná brunetka s uhrančivýma očima, která je uznávanou slovenskou jazzovou zpěvačkou, vás jistě zaujme na první pohled.

Zatímco v českých luzích a hájích ještě není Lucia Lužinská tolik známá, na Slovensku už nahrála a vyprodukovala tři jazzová alba s renomovanými domácími i zahraničními hudebníky.

Její široký záběr potvrzuje jak vlastní interaktivní projekt „Jazz ide do školy“, tak i spolupráce s mnoha významnými osobnostmi kulturní scény. A jak je patrné z jejích krásných fotek, které můžete obdivovat v naší fotogalerii, musíme uznat, že jazz už opravdu není doménou jen korpulentních dam, ale i prvotřídních krasavic.

Lucia Lužinská má na svém kontě spolupráci s Milanem Lasicou a společné vystoupení se slavným jazzmanem Bobbym McFerrinem. „Tito lidé mě velmi obohatili a přinesli do mého života nový rozměr,“ svěřila se pohledná zpěvačka, které by jen málokdo tipoval šestatřicet let.

Sympatická Lucia Lužinská se poprvé objeví na českém hudebním trhu. Na nahrávce s názvem „Zimná krajina“ se nachází vedle vlastní tvorby také duet s Milanem Lasicou, emocionální verze populární Cohenovy písně Hallelujah nebo hudební experiment - spojení jazzového standardu Merry Little Xmas s beatboxem.

„Zimná krajina je album, které umožňuje snít a také ponechává prostor pro vlastní fantazii,“ charakterizovala novou desku Lucia Lužinská, jež se nevěnuje jenom hudbě, ale i herectví.

Zahrála si v českých filmech Hodinu nevíš a Blízko nebe, dále ve slovenském seriálu Panelák i několika muzikálech. Na prvním místě se však profesně věnuje především milovanému jazzu.

A jak nejraději tráví volné chvilky? Věnuje se malé dceři Amálce a aktivně cvičí jógu. Jisté je, že o této jazzové krásce ještě hodně uslyšíme.

Reklama

Další články

Načítám