Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Klinika dětské hematologie a onkologie v Motole zažila pod záštitou Kapky naděje netradiční mikulášskou akci. Do kostýmů nadpřirozených postav se převlékly známé osobnosti, které bychom v této roli rozhodně nečekali.

Dříve přísný obránce Tomáš Ujfaluši si v mikulášském kostýmu s úsměvem povídal s dětmi, zatímco andělsky oděná Renata Langmannová (37) rozdávala sladké balíčky. Hrůzu pouštělo čertovské duo Jiří Mádl (37) a Aneta Vignerová (36), kteří však obdarovali děti videohrami, hracími konzolemi a televizory.

„V nemocnici nemáte moc prostoru na zábavu nebo sport, ale díky sportovním hrám, jako jsou počítačové hry, se kluci mohou odreagovat a zažít atmosféru profesionálního fotbalu,“ uvedl bývalý kapitán reprezentace Tomáš Ujfaluši.

„Těšila jsem se na postavu anděla, ale nakonec jsem byla hodnou čerticí. Jsem ráda, že jsme mohli společně děti potěšit a rozptýlit,“ usmívá se Aneta Vignerová a Renata Langmannová ji doplňuje: „Jako malá jsem až takový andílek nebyla a dnes jsem se jím konečně stala. Kouzelný úsměv na tvářích dětí s vážnými nemocemi je nepopsatelný pocit.“

„Dnešní den jsem si opravdu s dětmi užil. Přišli jsme na pokoj malého chlapce, který zrovna koukal na pohádku, kde hraji postavu čerta. Sladkosti, ale zejména hry, dětem tady v Motole udělaly radost. Doufám, že jim pobyt v nemocnici trochu zpříjemní a zkrátí jim dlouhé chvíle,“ řekl herec v kostýmu čerta Jiří Mádl.

Mikulášské mise v nemocnici se zúčastnila také Vendula Svobodová (52), která převzala šek, jenž spolu s herními dárky a sladkostmi věnoval štědrý sponzor.

Reklama

Další články

Načítám